De kans bestaat dat u één van deze dagen een e-mail ontvangt van Eudomains & Trademarks. Ze sturen iedereen die een domeinnaam beheert een bericht met de suggestie om bij hen een bijkomende .eu of .com domeinnaam te registreren voor 10 jaar!

Dit bericht is oplichterij. Als je een bijkomende domeinnaam of een bijkomende extensie zoals .eu of .com of .vlaanderen, dan kan je dat gewoon bij ons vragen en we registreren die voor jou. Jaarlijks opzegbaar en aan de normale tarieven.

Het bericht dat ze sturen gaat als volgt:

Geachte heer/mevrouw, 

Recent hebben wij telefonisch contact met u op proberen te nemen. Dit is tot op heden nog niet gelukt. We sturen u dus een email met daarin informatie over het volgende:

We hebben een aanvraag binnen gekregen om de website www.uwwebsite.com te laten registreren. We zien in ons systeem dat u de eigenaar bent van www.uwwebsite.be. Helaas kan dit voor u in de toekomst verstrekkende gevolgen hebben. We zijn daarom dus wettelijk verplicht om contact met u op te nemen om u het eerste registratierecht te bieden. Dit houdt in dat wij de aanvraag van de derde partij afwijzen en de website:

blablabla